تخم مرغ خام

آیا خوردن تخم‌مرغ خام توصیه می‌شود؟

حتما شما هم بعضی از افراد را دیده‌اید که روی چلوکبابشان یک زرده تخم‌مرغ می‌گذارند یا زرده‌ی تخم‌مرغ را درون لیوان شیر حل می‌کنند و سر می‌کشند و معتقدند که زرده‌ تخم‌مرغ بسیار مغذی و مقوی است. اما بسیاری از ما هشدارهایی درباره‌ی خوردن زرده تخم‌مرغ خام هم شنیده‌ایم. در این مقاله بررسی می‌کنیم که کدام نظریه درست است و آیا خوردن تخم‌مرغ خام توصیه می‌شود یا خیر؟

تفاوت ارزش غذایی تخم‌مرغ خام با تخم‌مرغ پخته

در علم تغذیه، هیچ سیاه مطلق و هیچ سفید مطلقی وجود ندارد. این موضوع درست است که با پختن کمی از ویتامین‌ها و مواد مغذی تخم‌مرغ از بین می‌رود. در واقع میزان ویتامین‌های گروه B، کولین، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E در تخم‌مرغ خام بیشتر از تخم‌مرغ پخته است اما این تفاوت بسیار ناچیز است. در واقع یک تخم‌مرغ پخته از لحاظ محتویات نامبرده، چیز زیادی کم‌از یک تخم‌مرغ خام ندارد.

اما وقتی بحث پروتئین به میان می‌آید، تخم‌مرغ پخته برنده است. طبق تحقیقات انجام شده، بدن انسان تنها می‌تواند ۵۰ درصد از پروتئین یک تخم‌مرغ خام را جذب کند. این درحالیست که میزان جذب پروتئین تخم‌مرغ پخته ۹۱ درصد است. یعنی گرما ساختار مولکولی تخم‌مرغ را به گونه‌ای تغییر می‌دهد که برای بدن قابل جذب باشد. در واقع یک تخم‌مرغ خام ۳ گرم پروتئین قابل جذب دارد، در حالیکه میزان پروتئین قابل جذب تخم‌مرغ پخته ۶ گرم است.

اما این تنها دلیلی نیست که توصیه می‌کنیم تخم‌مرغ را بصورت پخته شده بخورید. سالمونلا نوعی باکتری است که سالانه یک میلیون مسمویت غذایی ایجاد می‌کند و در تخم‌مرغ خام وجود دارد. سالمونلا در گوشت قرمز، گوشت مرغ، شیرخام و سبزیجات آلوده هم یافت می‌شود اما مسمومیت با این باکتری توسط تخم‌مرغ خام بسیار بالاست و حدود ۵۳ درصد از کل مسمومیت‌های ناشی از باکتری سالمونلا بدلیل مصرف تخم‌مرغ خام گزارش شده است. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند تخم‌مرغ را فقط بصورت پخته شده مصرف کنید.

آیا هرگز نباید تخم‌مرغ خام مصرف کرد؟

سالمونلا کودکان، زنان باردار، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند را بیشتر مسموم می‌کند. اگر شما یک فرد بزرگسال با سیستم ایمنی قوی هستید، ممکن است به مسمومیت دچار نشوید. اما حواستان باشد که دارید ریسک می‌کنید!

با این حال اگر تصمیم به انجام چنین ریسکی دارید، حتما تخم‌مرغ‌های تازه و دارای مهر استاندارد و معتبر را تهیه کنید و از خرید تخم‌مرغ‌های ترک‌دار جدا خودداری کنید. زیرا ممکن است باکتری‌های موجود در سطح پوست تخم‌مرغ، مانند باکتری‌های مدفوع و … به درون آن نفوذ کرده باشند.

این مطلب را از دست ندهید!

قهوه و طول عمر

قهوه‌خورها بیشتر عمر می‌کنند!

دانه‌ی قهوه خواص بسیار زیادی دارد. تحقیقات ثابت کرده است که قهوه، خطر ابتلا به …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *